dinsdag 16 april 2013

Aftrap DOiT en training voor Asser Stadsloop

Mede dankzij een royale bijdrage van onze ouderraad kunnen we gaan starten met de lessen rondom een gezonde leefstijl.
Afgelopen maandag was de aftrap van DOiT. Ruim 200 eerste klassers hebben geluisterd naar het indrukwekkende verhaal van Stefan Zevenberg. Hij vertelde over zijn dochter die "doodmoe geboren" is. Zij lijdt aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Stefan sprak namens de stichting Energy4all, een stichting die geld inzamelt om onderzoek naar medicijnen te kunnen bekostigen.
Energy4all is het goede doel waarvoor de Asser Stadsloop zich dit jaar inzet en waar Penta met zoveel mogelijk leerlingen en docenten aan gaat meedoen.
De bijeenkomst werd afgesloten met een groeps-warming-up op muziek. Veel vingers gingen de lucht in toen er gevraagd werd wie er van plan is mee te lopen op 1 juni a.s. De bedoeling is dat de leerlingen zich door familie en vrienden laten sponsoren zodat er veel geld beschikbaar komt voor Energy4all.
Als je iets meer wilt weten over de stofwisselingsziekte waar Stefan over verteld kun je een filmpje bekijken op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=SiSs1SaK6rc&noredirect=1

Op woensdag 24 april zal Stefan zijn verhaal komen vertellen voor de tweede klassen. We hopen dat daar ook veel leerlingen enthousiast gemaakt kunnen worden voor het sportiee evenement.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten