dinsdag 28 mei 2013

Goed voorbereid aan de start?

 
Afgelopen maandag was het dan zover: de leerlingen konden meedoen aan een loopclinic die gegeven werd door Olfert Molenhuis. Met ongeveer 12 leerlingen en 2 docenten verschenen we vol goede moed op deze zonnige avond op de afgesproken plek. Die plek was moeilijk te vinden en jammer genoeg kon een paar enthousiaste hardlopers de plek dan ook niet vinden waardoor ze de training zijn misgelopen.
 
 
 
Olfert begon met de vrolijke mededeling dat hij loopt met een gemiddelde snelheid van 19 km per uur. We waren gelijk onder de indruk en begonnen ons een beetje zorgen te maken of we deze training wel aan zouden kunnen. Gelukkig bleek al gauw dat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kon doen.
 
 
Allereerst hebben we een paar oefeningen gedaan om de spieren die ons meer snelheid kunnen geven te trainen. Dat viel nog niet mee. Daarna hebben we ruim een half uur een behoorlijk intensieve intervaltraining gedaan. Toen bleek dat het toch wel erg warm was.
 
 
Na de eerste techniek oefeningen worden de spieren gerekt.
 
 
Iedereen heeft met veel plezier de training volbracht. Sommigen kwamen erachter dat je vooral niet op je allerhardst van start moet gaan omdat je dan al snel uitgeput raakt.
 
 
 
Na afloop nog even een groepsfoto met Olfert Molenhuis en daarna bezweet en moe naar huis voor een lekkere douche!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten